sobota, 27 lipca 2024

Felieton

Przy wspólnym stole

Z Robertem Makłowiczem, podróżnikiem zafascynowanym kulinariami, autorem książek, prowadzącym program „Makłowicz w drodze” w Food Network, rozmawiała Katarzyna Mazur. Historyk bez dyplomu, kucharz bez wykształcenia – czy żeby być ekspertem w jakiejś dziedzinie, trzeba w Pana ocenie mieć na to papier, czy wystarczy doświadczenie?To oczywiście...

PIERWSZE WRAŻENIE „Masz tylko jedną, jedyną i niepowtarzalną szansę, żeby zrobić pierwsze wrażenie”

Żyjemy w czasach luzu, pełnej akceptacji dla własnych niedociągnięć, abnegacji i stawiania na swoim. Kto wie, czy nie można pokusić się o stwierdzenie, że żyjemy w świecie egotystów, egocentryków i egoistów. Tak na marginesie, nie dziwi więc powracająca do łask funkcja egzorcystów. Tutaj powinien...

Paweł Trela – zachować bezpieczeństwo na pełnych obrotach, czyli o konstrukcji samochodu driftingowego

Przedprodukcyjna Toyota GR Supra z silnikiem 2JZ, kompaktowa Corolla Hatchback czy bulwarowy roadster Opel GT – liberalne regulaminy techniczne w świecie driftu sprawiają, że inżynierowie mogą stworzyć naprawdę niesamowite projekty.Na dodatek tak samo dopracowane, jak najlepsze rajdówki WRC czy auta torowe...

Zapach na lato

Starannie wyselekcjonowaliśmy zapachy, które łączą w sobie świeżość i elegancję, zachowują subtelność i lekkość. Są wprost idealne na ciepłe dni. Dobrze dobrane,...